首页 > 研究生培养 > 硕导介绍 > 正文

尹虎 YIN Hu

作者:       发布: 2017-11-28      来源:

联系方式:13661232196(微信同)

huyin@buaa.edu.cn

尹虎,男

北京航空航天大学 机械工程与自动化学院 工业设计系,副教授。

中国设计红星奖原创奖评委

国际设计师协会(IAD)会员 Member ofInternational Association of Designers

国际创意工业协会(ICCI)会员 Member ofInternational Council of Creative Industries

世界设计共同体(WDC)成员 Member of WorldDesign Consortium

中国机械工程学会工业设计分会理事

北京图学会艺术设计委员会主任

天津设计学学会理事。

专业方向:工业设计;交互设计;视觉传达设计。

专业获奖:1.  2015德国红点设计奖

Red DotDesign Award

2.  2017 韩国K-DESIGN国际设计奖

K-DESIGN AWARD

3. 2017 意大利A-DESIGN设计奖

A-DESIGN AWARD & COMPETITION

3. 2018 意大利A-DESIGN设计奖

A-DESIGN AWARD & COMPETITION

教学获奖:

1.   指导学生在学科竞赛中获得多项国际设计奖,包括德国IF设计奖、德国

红点设计奖、美国IDEA设计奖、中国设计红星奖等。

2.  北航教学成果奖10项。

3.  北航首届教学优秀奖。

4.  2015中国设计挑战赛(中国设计红星奖)  优秀指导教师。

5.  中国设计先锋奖 优秀指导教师。

从事工业设计实践与设计教育工作多年。教学:致力于学科交叉融合的综合性设计教育,主编教材一本;发表专业学术论文、教学研究论文和设计作品11篇,其中3CSSCI4篇北大核心期刊;科研:作为子课题负责人承担国家重点研发项目1项;承担空军、航天三院、中铁集团、联想集团等大型企事业单位设计项目;设计作品曾获得德国红点设计奖Red Dot Award;意大利A-DESIGN设计奖;韩国K-DESIGN设计奖;获中国设计挑战赛优秀指导教师奖。

Curriculum Vitae(CV)

Yin Hu, Associateprofessor, Master Instructor inIndustrial Design Department, School of Mechanical Engineering &Automation, Beihang University. The Jury of China Red Star Design Award. Hegraduated with the Master Degree in Multimedia Design from College of Art,Sydney University, Australia. He is also the Member of InternationalAssociation of Designers; Member of International Council of CreativeIndustries; Member of World Design Consortium. He teaches Product Design,Interactive Design, Visual Communication Design, and Design History. Meanwhile,he engaged in different design areas in practice. He has completed abundantdesign projects for large national enterprises in China. He also participated theresearch tasks in some major projects for the national department in China.With the design practice over years, Yin Hu has won the Red Dot Award 2015,A-DESIGN AWARD & COMPETITION 2018; Korea K-DESIGN AWARD 2017.